Jaarvergadering en jubilarissen

01-04-2024

Het is maart en de tijd voor onze jaarvergadering breekt aan. We zijn met vele gekomen en de zaal zit bij aanvang dan ook goed gevuld. We kunnen direct een stuk vlaai meenemen naar de zitplaats. Een aantal vaste items volgen de revue. Bij de jaarvergadering behoren ook het jaarverslag van de secretaris en het financieel verslag gemaakt door de penningmeester. 

Hoewel het bestuur nog maar net een jaar zit zal er toch een volgorde van aftreden komen. Bij oprichting is afgesproken dat een jaar later alle bestuursleden verkiesbaar zijn. Mieke van Bracht heeft te kennen gegeven haar stokje graag over te willen dragen en was niet herkiesbaar. Gerrit Claassen heeft zich voor dit stokje beschikbaar gesteld. Hij is door de vergadering unaniem gekozen voor toe te treden bij het bestuur. Gerrit gefeliciteerd!

Mieke werd al op jonge leeftijd gestrikt voor het bestuur van de toenmalige kleindierenvereniging P.S.V. Horst e.o.. Ze nam al snel functie van secretaris over. Deze functie werd verlicht door het tentoonstellingssecretariaat eruit te halen en een aparte functie van te maken. Verder werd de ledenadministratie overgenomen door de 2e secretaris. Zo bleef er een behapbare functie over die zij naast haar studie kon volbrengen. Dit heeft ze op een enkel jaar na, de volledige 19 jaar dat ze zitting heeft gehad in het bestuur met succes en tevredenheid weten te volbrengen.  Hoewel ze nog steeds jong is en jaren mee had kunnen gaan, vindt ze het zelf tijd om de taak aan een ander over te dragen. Zo krijgt ze meer tijd voor vriend, familie en andere hobby's die ook haar aandacht vragen. Na 19 jaar is daar ook niks op aan te merken en kunnen we met veel respect haar bedanken voor de vele jaren dat ze de taak op zich heeft willen nemen. Om dit te onderstrepen heeft de voorzitter een bedankje en een aandenken voor haar. Mieke BEDANKT!

Dan wordt het tijd om de leden te eren die al vele jaren lid zijn van de vereniging of landelijke bond. En hoewel Langs de Maas nog een heel jonge vereniging is zijn de jaren lidmaatschap in de oprichtende verenigingen meegenomen. Alle jubilarissen kregen naast lovende woorden een zeer fraai gegraveerde standaard met daarop het aantal jaren lidmaatschap als blijvende herinnering. Tevens kregen ze een certificaat en bijbehorend speldje bij een gelijkwaardig jubileum bij de landelijke bond KLN. 

De navolgende leden mochten even naar voren komen;

Hay Camps (25)

Hay is 25 jaar lid van de vereniging en de KLN. Hij is jarenlang een groot liefhebber van vele soorten fazanten in nog meer kleurslagen. De laatste jaren zijn er ook wat lachduiven en oorspronkelijke duiven bij gekomen. Deelnemen aan tentoonstellingen is nooit zijn ding geweest. Daarentegen geniet hij er thuis des temeer van. Hay van harte gefeliciteerd met je 25 jarig jubileum.

Toon en Berta Selten (40)

Beide ruim 40 jaar lid van onze vereniging en reeds 55 jaar een paar. Beide groot liefhebbers van met name sier- en watervogels. Berta heeft 12 jaar in het bestuur gezeten van de voormalige vereniging P.S.V. Horst e.o.. Heeft een heel aantal jaren het ringencommissariaat waargenomen als ook de tombola verzorgt. Ze heeft zowel het vaandel van de voormalige vereniging P.S.V. Horst e.o. als van K.S.V. Venray volledig handmatig gemaakt. Nu verzorgd ze de levensmiddelen pakketprijzen tijdens onze show. Toon is al vele malen eerder geëerd voor zijn verdiensten. Daarom is hij reeds erelid van onze vereniging als van de landelijke bond KLN. Bij KLN was hij onder andere actief in/als; keurmeester, examinator, standaardcommissie, juridische commissie, provinciaal bestuurslid en Entente European. Bij P.S.V. Horst e.o. was zat hij 22 jaar in het bestuur waarvan 17 jaar als secretaris. Was hij hele weken actief tijdens de tentoonstellingen en heeft hij mee de inrichting verzorgd. Hij heeft daarnaast vele jaren als entcommissaris opgetreden alsook het hokkenverhuur geregeld. Beide nu dus 40 jaar lid van de vereniging. Toon en Berta van harte gefeliciteerd met dit 40 jarig jubileum.

Bert Bremmers (40)

40 Jaar geleden werd Bert lid bij de voormalige vereniging De Sportfokkers Neer. Hij is een liefhebber van de grote Barnevelders. Hij neemt regelmatig deel aan shows. Daarbij is deelnemen belangrijker dan het winnen. Bert zit al vele jaren in het bestuur. Eerst bij De Sportfokkers Neer en nu bij Langs de Maas. Daar vervuld hij onder andere het ringencommissariaat. Bert heeft misschien niet het hoogste woord maar zijn daden des te groter. Daarbij krijgt hij ondersteuning van zijn vrouw Marjo die tijdens de show ook vaak komt helpen bij de maaltijd en aankleding.  We hopen nog lang van dit duo gebruik te kunnen maken. Bert van harte gefeliciteerd met je 40 jarig jubileum bij Langs de Maas als ook bij KLN.

Heidi Selten (40)

Als jeugdlid begonnen bij P.S.V. Horst e.o. en kreeg ze de liefde voor met name de watervogels al met de paplepel meegekregen door Toon en Berta Selten.  Samen met haar ouders bezocht ze vele shows en wist ze hoog te scoren. Zij heeft 20 jaar deelgenomen in het bestuur van de voormalige kleindierenvereniging P.S.V. Horst e.o. als 2e secretaris. Daarbij heeft ze de ledenadministratie van Mieke overgenomen. De laatste jaren in het bestuur heeft ze er ook het penningmeesterschap erbij genomen. Ze is veel te zijn bij het opbouwen van de show en op de vergaderingen. Ze maakt de foto's van de kampioenen op de show en voor op de website. Samen met Mieke onderhoud ze nu de site en facebookpagina van de vereniging en show. Heidi van harte gefeliciteerd met je 40 jarig jubileum bij Langs de Maas en KLN.

Sjaak van de beucken (50)

Begonnen bij de voormalige vereniging De Sportfokkers Neer en met een groot hart voor zwarte Weners en sierduiven. Sjaak heeft vele jaren De Sportfokkers Neer voor mogen gaan als voorzitter van de vereniging. Hij heeft zich flink ingezet bij het samengaan van de vijf kleindierenvereniging tot het huidige Langs de Maas. Om de kas van de vereniging te spekken had hij acties opgezet als de verkoop van kerststerren en chrysanten. Als oprichter van de gezamenlijke kleindierententoonstelling De Maasdalshow is hij vele jaren ook daar voorzitter geweest. Provinciaal is hij verder actief geweest als gedelegeerde. Nu is hij nog steeds tatoeëerder van Langs de Maas en een groot voorstander van een mooie jong dierendag.  We hopen nog lang van zijn diensten gebruik te kunnen maken. Sjaak van harte gefeliciteerd met je 50 jarig Jubileum bij Langs de Maas en KLN.

Frank Theelen (50)

Eerst lid bij De Eendracht Venlo maar al spoedig overgestapt naar P.S.V. Horst e.o. omdat deze nog specifiek veel hoenderliefhebbers hadden. Daar ligt Frank zijn hart. Door strenge selectie van met name Noord hollandse Krielen en Nederijnse Krielen wist hij diverse prijzen binnen te halen op diverse shows. Op de eigen show was Frank ook altijd aanwezig om mee op te bouwen als ook af te breken. Frank is ook gewillig om diverse hand en span diensten te verrichten voor de vereniging. Hieronder ook het houden van een lezing over zijn geliefde rassen. We hopen nog lang van Frank zijn inzet gebruik te kunnen maken. Frank van harte gefeliciteerd met je 50 jarig jubileum bij Langs de Maas en KLN.