Erelid Jan Hagens overleden

05-03-2023

Op 96 jarige leeftijd is ons erelid Jan Hagens op 2 maart jongsleden overleden. Hij was medeoprichter van de onlangs opgeheven kleindierenvereniging P.S.V. Horst e.o. Van deze vereniging was hij van '69 tot en met '80 voorzitter waarna hij tot 1995 de taak als vicevoorzitter heeft vervult. Twee jaar later verliet hij het bestuur als bestuurslid. In 2004 is hij benoemd tot erelid van de vereniging. 

Jan Hagens met Antwerpse baardkriel in de door hem gecreëerde kleurslag roodgeschoudert wit omstreeks 1989
Jan Hagens met Antwerpse baardkriel in de door hem gecreëerde kleurslag roodgeschoudert wit omstreeks 1989

Maar naast zijn hart voor de vereniging ging zijn hart vooral naar zijn geliefde dieren. Als zeugenhouder hield hij ook Berlijnse kortsnavel tuimelaars en wyandottekrielen. Jan wist faam te maken met zijn Antwerpse baardkrielen. Hij heeft 6 jaar gewerkt aan een nieuwe kleurslag. Omstreeks 1989 werd de door hem gecreëerde kleurslag roodgeschoudert wit erkent bij de Antwerpse baardkrielen. De jaren gaan tellen en in plaats van de Berlijnse kortsnavel tuimelaars kwamen de toen in opmars zijnde kleinere lachduifjes. Nog een aantal jaren later verhuisde hij naar een kleinere woning maar hield Jan nog steeds wat diertjes. Eerst fokte hij er nog mee en nam hij deel aan shows later alleen nog voor zijn plezier. 

Met het teruglopen van zijn gehoor werd het getrouw bezoeken van onze bijeenkomsten minder. Ondanks zijn hoge leeftijd konden we hem jaarlijks begroeten als hij onze show trouw kwam bezoeken. 

Helaas moeten we na 59 jaar lidmaatschap afscheid nemen van Jan. Vele mooie herinneringen zullen hem levend houden in de door hem geliefde kleindierenwereld. Wij wensen zijn kinderen en familie veel sterkte toe.