Een spannende dag.

13-10-2023

vroeg in de ochtend vertrekken her en der in het land een aantal keurmeester door de regen richting het zuiden van het land. De eerste keurdag van de Peel en Maasdalshow is aangebroken.


De keurmeesters worden bij aankomst ontvangen met koffie en een broodje. langzaam loopt de bar vol en is het voor vele weer een gezellig treffen zo vroeg in het tentoonstellingsseizoen. als iedereen er is kan er met de keuring begonnen worden.
 

Nadat er tussendoor koffie gedronken is en een stuk vlaai genuttigd begint men in de keuken met het bereiden van de maaltijd.

De keurmeesters gaan onder tussen ijverig verder met de keuring. Bij de Cavia's is het een drukke bedoening aan het worden. De cavia's met lange en krullerig haar moeten gereed gemaakt worden voor ze naar de keurmeester kunnen. 

Dan is het weer tijd dat de innerlijke mens ook verzorgd gaat worden. Het eten is gereed en iedereen verzameld zich in de bar om zich te goed te doen aan een heerlijke en goed verzorgde maaltijd te voldoen.  De dames die hier hard voor gewerkt hebben worden met een bloemetje bedankt voor hun inzet.

Terwijl in de tentoonstellingsruimte de dieren worden gekeurd zijn er ook keurmeesters mee op pad genomen. De vogelgriep gevoelige dieren die nog niet samen tentoongesteld mogen worden mogen thuis wel gekeurd worden. Dit is nog maar sinds korte tijd mogelijk. Toch is het gelukt om voor eigen leden iets te kunnen regelen. Zo krijgen deze liefhebbers toch een beoordeling na diverse jaren dat deze gelegenheid er niet meer was. Zo kunnen zij ook voor komend seizoen verder met een goed indicatie welke kant ze op moeten. 

Dan breekt ook de drukte op het secretariaat aan. Alle gegevens moeten worden verwerkt. Iedereen is benieuwd naar de uitslag.  De eerste zijn snel bekend maar het is al ver in de avond voordat ook op het secretariaat de lamp wordt uitgedaan.
Morgen staat er een nieuwe keuring op het programma. Een eierkeuring. Deze zal aanvangen om 14:00 uur. Iedereen is welkom om mee te kijken. Wilt u nog deelnemen ook dat is nog mogelijk.  
We hopen u allen te mogen begroeten op onze Peel en Maasdalshow.